Musli batoniņi

Laiks: 60 minūtes
Sarežģītība: Vidēja
Sastāvdaļas / Gatavošanas process
  • Mandeles
  • Lazdu rieksti
  • Zemesrieksti
  • Indijas rieksti
  • Goji ogas
  • Kaltētas ogas
  • Rozīnes Sezama vai ķirbja sēkliņas
  • Kukurūzas puff graudi
  • Auzu pārslas utt..
  • 150 g brūnais cukurs
  • 150 g medus
  • 200 g sviests
  • 0,5 tējk. cepamais pulveris
  • Cepampapīrs un pārtikas plēve (ietīšanai un uzglabāšanai)
1) Kaltētos augļus sagriež vai sakapā (pēc izvēles, cik lielos gabalos vēlies).
2) Riekstus ar auzu pārslām liek ar pergamentu pārklātā cepešpannā un apgrauzdē krāsnī, 180'C apm. 10 min.
3) Visu sajauc lielā bļodā.
4) Sviestu, brūno cukuru un medu liek katliņā un uz mērenas uguns kausē kamēr masa ir viendabīga. visu laiku jāmaisa.
5) Masai piejauc cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.
6) Visu sviesta masu pievieno sausajām sastāvdaļām. Maisa, kamēr viss kārtīgi sajaucies.
7) Ar pergamentu izklātā cepampannā vienmērīgi izklāj masu un cep cepeškrāsnī 160'C 15-20 min., vai kamēr masa ir brūngana.
8) Izņem pannu un atstāj atdzesēties. Tad dala cik lielos gabalos vēlies un ietin pārtikas plēvē uzglabāšanai.
Labu apetīti!

Kategorija

  • Deserti
  • Otrie ēdieni
  • Zupas
  • Dzērieni
  • Veselībai